11 månader

Nu är det 11 månader kvar till bröllopet! Det känns som en evighet men jag tror att rätt som det är står vi där framme i kyrkan och lovar varandra livet tillsammans. Det kommer bli en nystart för oss och en fantastisk dag, det är jag övertygad om.


Särbos

Det är en speciell dag idag. Jag har inte berättat tidigare att jag och F är särbos då jag pluggar på annan ort ca 35 mil från honom och idag har jag då flyttat dit. Vi har haft det så här i 2 år nu och nu är det sista året innan vårt nästa liv väntar nästa sommar som man och hustru och sambos igen.

Det var tufft när mitt flyttsällskap åkte hem idag men nu väntar så mycket runt hörnet - två sista terminer på sjukgymnastprogrammet, examen, bröllopsplanerande, hemflytt och till slut bröllop nästa sommar. Det är det jag kommer att leva på för att klara av 9 månader till som särbos. Jag har börjat nedräkningen...


Fujidirekt Fotobok

Jag har fått erbjudandet att blogga om Fujidirekts Fotobok och då få en fotobok alldeles gratis. Eftersom jag fullkomligt älskar foton och framkallar och sätter in kort i album titt som tätt så passar detta mig utmärkt. Jag har tänkt göra en fotobok om vårt bröllop men denna ska jag använda som present så vad den kommer innehålla får tyvärr vara hemligt så länge.

Varför inte prova du också och gör en fotobok om ditt barns första år, sommaren 2009 eller om dig och dina nära och kära. Det finns ju massa olika speciella tillfällen som man kan göra en fin bok om. Har du blogg så kan du klicka här!



Bild: fujidirekt.se

Tips

Vill tipsa om en jättebra bröllopssida, Project Wedding,  med massa inspiration och bilder på allt från klänning till blommor till tårtan. Där kan jag drömma mig bort timmar. Bilderna är uppdelade efter kategorier och man kan även dela upp dem efter färg vilket är perfekt om man valt ett färgtema.

Bild från ProjectWedding.

Ringarna... igen

Igår var jag hos guldsmeden och tittade på det förslag vi tidigare hade till mig som förlovningsring och vigselring. Men nja, nu var jag inte lika säker plötsligt. Men istället hittade jag en annan vigselring som var hur fin som helst. Förlovningsringen är i prinicip bestämd, både Foch jag kommer att smälta om våra vi har och göra dom i en annan form. Problemet är nu att med den nya vigselringen så blir ringarna ännu mer utöver vår budget! Ska sätta mig och räkna lite mer på budgeten tror jag. Det är ju ändå ringarna som man kommer att ha hela livet. Och den var sååå fin!


Denna var länge en storfavorit, men jag har inte provat den faktiskt. Från Schalins.




Denna är också fin, men det blir ganska mycket guld tycker jag. Också från Schalins.




Om budgeten varit lite större så hade denna stått högt upp på önskelistan!

Bilder: vigselbutiken.se


Tävling

Jag är med och tävlar om ett Moln-bäddset från Russinnet hos Evelina. Det skulle bli en mysig present till min systerdotter som snart blir 3 månader. Lilla tjejen! Kommer sakna henne så mycket nu när jag flyttar...

Drömklänningen

Jag har faktiskt redan hittat min drömklänning men kikar ändå runt lite på nätet för att det är ju bara så roligt att titta på fina klänningar. Här kommer några favoriter!


Enkel men väldigt vacker.


Sagolik.


Från Lilly och jag valde mellan denna och klänningen jag till slut köpte.

Bröllopsfunderingar

Satt och diskuterade lite om bröllopet med värdinnan igår och hade lite smått panik efteråt. Det är så mycket att tänka på och som man måste besluta om. Vilka ska man bjuda till exempel. Både jag och F har relativt stor släkt och umgås knappt med hälften av dem, ska dom ändå bli bjudna till vårt bröllop? Just nu är vi inne på att ha öppet hus med fika direkt efter vigsel dit alla släktingar och vänner är bjudna och sedan har middag med närmaste familjen och vännerna. Två lokaler är i alla fall bokade så får vi se hur vi gör. Ska vi ha båda måste vi även ha dukning till båda, några som fixar fikat mm mm. Tycker det blir svårt vilka man ska bjudna ändå, vart ska man dra gränsen?

Sen till det här med ringarna. Vi fick kostaden för den tänka kombinationen häromdagen. Den var egentligen lite över vår budget men så är det ju ändå ringarna vi ska ha resten av livet. Måste in till guldsmeden och titta lite igen.

Tur att jag har den bästa värdinnan som verkligen engagerar sig redan nu och kommer med förslag om hur vi ska ordna allt. Det är riktigt skönt. Det är ju inte meningen att man ska tycka detta är jobbigt och det gör jag inte. Bara att det är så mycket som det måste beslutas om. Man vill ju att den dagen ska bli den perfekta dagen!

Nu ska jag sluta svamla över mina bröllopsproblem, var tvungen att skriva av mig lite bara. Det ska bli helt underbart att få gifta mig med mannen i mitt liv, tror knappt att jag har fattat att det ska ske ännu!


Hihi, riktigt så här illa är det inte!! ;)

Shoppat

  
Shoppade en jättesöt tunika från Lindex som jag kikat på tidagare. Nu fanns på rea för halva priset + att jag fick lite extra rabatt eftersom det var nån fläck på den. Provade med en grovstickad turkos kofta till, jättefin den också men tyvärr så var den lite sticksig (stavning!!?).


Svart tunika från HM i jätteskönt material, kommer använda den både till jeans och tights i höst.


Shoppade två kuddar idag också, det lutar åt att dom får pryda sängen.

Väntar

Både denna veckan och förra har jag väntat på kostnadsförslaget till våra ringar men än har det inte kommit! Vill ju veta vad det kommer att kosta, om vi nu tar den kombinationen. Hmm, jag kan nog ändra mig!! ;)

Annars har det stått still på bröllopsplanerandet idag. Jag har jobbat, städat och ska strax iväg och träna istället. Jo förresten! Har kommit på ännu ett förslag till solosång till vigseln. Är nog uppe i 5 stycken nu tror jag! :)

Checklista

12 månader innan (augusti)

♥                          Bestäm datum för bröllopet - 31 juli 2010

♥                          Bestäm vilket slags bröllop ni vill halitet & romantiskt

♥                          Bestäm hur många gäster ni vill ha till bröllopsfesten - ca 30st

♥                          Boka kyrka eller lokal för vigseln

9 månader innan (november)

♥                          Gör en budget över vad bröllopet får kosta

♥                          Leta upp bröllopsklänning - har hittat och köpt drömklänningen!

♥                          Boka festlokal

♥                          Boka hotellrum för er själva - har bestämt vilket men ej bokat 

♥                          Sätt ihop gästlistan - nästan klart

♥                          Dela ut roller till gästerna - värdparet är utsett men inte mer
♥                          Boka fotograf - letar...

6 månader innan (januari)

♥                          Börja planera arrangemanget kring festen

♥                          Utse en toastmaster - ev hoppar vi toastmaster

♥                          Bestäm tema för bröllopet - sommar! Rosa, vitt och silver? 

♥                          Beställ brudbukett och övriga blomarrangemang

♥                          Beställ trycksaker tex inbjudningskort och tackkort

♥                          Börja planera bröllopsresa
♥                          Bestäm kläder för tärnor och brudnäbbar

Det finns ju många olika checklistor på nätet och här är bara en av dem men enligt denna så ligger vi ju ganska bra till!


Kyrkan bokad

Så var även kyrkan bokad till vårt bröllop! Min gamla barndomskyrka där jag har döpts, konfirmerats och sjungit otaliga gånger. Många undrar om jag inte vill sjunga på bröllopet också men nej där går gränsen. Den dagen vill jag bara slappna av och njuta!



Hittade bara en tecknad bild men så här sen den ut. Stor och pampig!

Bild: alseda.media-e.net

Värdpar

Nu har vi bestämt värdpar och de har tackat ja! Det blir en av mina bästa kompisar och hennes sambo och jag tror det kommer bli kanon! Skönt att några att bolla idéer med och som kan sköta det mesta under dagen så vi själva bara kan slappna av och njuta av vårt bröllop.


Superfin bukett, jag vill nog ha något liknande.

Fler filmbrudar


Eva Longoria i Desperate Housewifes


Elisha Cuthbert i The six Wifes of Henry Lefay


Kelly Rutherford i Gossip Girl


Michelle Monaghan i Brudens bäste man


Tori Spelling i Kiss the Bride


Vanessa Williams i Ugly Betty

Romantik

Ett litet filmtips till kvällen, missa inte Åter till Cold Mountain på tv4+. Superbra film med romantik och snygga skådisar som Nicole Kidman och Jude Law, bara han gör ju filmen sevärd! ;) Själv jobbar jag ikväll så jag får nog nöja mig med att bara se slutet.



Bild: google.se

Filmbrudar

Inspireras av vackra brudar från filmens värld!


Romantiskt a la Mamma Mia.


Elegant a la Sex & the City.

Mot bröllopsformen

Jag har redan börjat ladda inför bröllopsformen 2010! ;) Igår blev det morgonpromenad, intervallträning och sedan ett gympass på eftermiddagen. Riktigt så mycket tränar jag inte i vanliga fall men försöker få in så många morgonpromenader som möjligt, intervallträning 2-3 ggr och gymmet 2 ggr per vecka. I höst kommer det dock bli mer gympapass tror jag. Eftersom gårdagen bestod av 2 pass + promenad så har det bara blivit en promenad idag. Det är så skönt att börja dagen med en promenad, speciellt när solen skiner!



Favoritlinnet från Röhnisch!
Bild: privat

Bruduppsättning

Det är med uppsättning är ett inte helt enkelt kapitel. Från början tänkte jag bara ha håret lite lockigt och utsläppt men nu blir det nog ändrade planer. Just nu funderar jag på att ha lockigt, lite slarvigt uppsatt och med lite hårslingor som hänger ner. Vill absolut inte att det ska se för stramt och uppstyrt ut utan gärna lite romantiskt och lekfullt med lite glaspärlor och stenar i.



Heidi Klum har underbara lockar här och fin blond nyans. Tänk med överhåret lite slarvigt uppsatt också! Perfekt!


Denna gillar jag mycket men den känns lite mer uppstyrd men ändå väldigt fin.

En bröllopsblogg

Hej och välkomna till min bröllopsblogg! Här kommer jag berätta om min och min älskades resa fram till altaret i juli 2010 (och även lite annat kanske!). Förberedelserna är redan i full gång och vad vore bättre än att få dela med sig av tankar och funderingar kring allt som ska fixas och ordnas?! Så nu hoppas jag att det finns fler blivande brudar (och även ni som redan är gifta! Hur gjorde ni?!) som behöver inspiration och jag hoppas att vi tillsammans kan hjälpa varandra.

Enjoy!


Bild: Handsweden.se

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0